Cholesterol in de reclame

Cholesterol in de reclame

De pleister krijgt de schuld van de wond

Tot in de 60er jaren van de vorige eeuw bleven dokters en medici volhouden dat roken niet slecht voor de gezondheid was. Het was zelfs zo dat dokters zich vaak rokende lieten fotograferen of filmen b.v. voor reclames. In 1927 ondersteunde artsenverenigingen ( in totaal 20.679 dokters) in Amerika een paginagrote advertentie van Lucky Strike, dat roken gezond was.
We weten al veel langer dat roken ongezond is, alleen medici en de industrie hebben het denken over roken en gezondheid steeds de verkeerde kant opgestuurd.

Het wordt steeds duidelijker dat heden ten dage er een parallel te trekken is met cholesterol. Het adagio dat een hoog cholesterol slecht voor de gezondheid is, en in het bijzonder voor hart en vaatziekten wordt er bij de westerse mens in de baarmoeder als foetus al ingeprent door de industrie. Het zijn in het bijzonder de farmaceutische industrie(statines) en voedingsindustrie(margarines-magere producten) welke met hun reclame, sinds de 70er jaren van de vorige eeuw, hiervoor zorg hebben gedragen.
Het is al langer bekend dat het cholesterol verhaal wat de industrie, farmaceuten en dokters ons willen laten geloven, niet klopt. Waar komt het toch vandaan deze verkeerde informatie welke dokters ons steeds weer geven?

Is het misschien te wijten aan het hormoon testosteron welke kenmerken laat zien als autisme, dominantie, liegen, kapitalisme, agressie, zwart/wit denken e.d.
Cholesterol de schuld geven van hart en vaatziekten is hetzelfde als de pleister de schuld van de wond geven.